Autobirding se stativem na okno

Často se mi stává, že se z auta potřebuju akutně podívat monokulárem ven do polí na ptáky. Nechci vylézat z auta, abych je nepoplašil. Je zajímavé, jak třeba na Mosteckém jezeře, pokud člověk sedí v autě, má kachny prakticky na dosah, ale jak vystoupí z auta, přestože víc než opatrně a plíží se jako Indián, do kachen jako když střelí. Ani monukulár položený na stažené okénko nepřináší ten správný pozorovací zážitek a snaha nacpat do auta složený stativ s monokulárem na sedadlo řidiče, skončilo komickou situací.

držak01

Dlouho jsem přemýšlel, jak si pomoci a ejhle, řešení víc než jednoduché!!! Pomohl přemoudrý a všeznalý strýček Google, Však co on neví, za vědění asi ani nestojí! Našel mi pár eshopů, které nabízí držáky pro fotoaparáty a monokuláry přímo na okénko automobilu! Jak jsem se mohl přesvědčit, i lomený monokulár držák zvládá a tak jsem oktávce zakoupil novou okrasu!
Popis výrobce je opravdu sporadický, ale vytrhl mi trn z paty!! Už se těším, až vyrazím na Jezero!!!

držak02
Otočná hlava pro uchycení spoting scopu, nebo dalekohledu na okno automobilu zajišťuje pohodlné pozorování z auta. Lze použít i na fotoaparát, kameru. Adapter lze také použít všude, kam lze připevnit držák stativu (max tloušťka desky pro přichycení do 1 cm). Bohužel vhodný pro příme dalekohledy. lomené mají problém.