Globální Big Day - 4. května 2019

  • středa, 01 kvě 2019 06:02

V loňském květnu se do polí a lesů na celém světě vydalo více než 30 000 lidí, kteří v jednom dni zaznamenali více než 7 000 druhů – Big Day. Big Day v birdingu je opět zpět. Ať jste kdekoli na světě, můžete být součástí dalšího světového rekordu birdingu!

Dne 4. května, se můžete s více jak 30.000 dalšími birdery stát se součástí globálního Big Day! Nemusíte se zavazovat k birdingu po dobu celých 24 hodin - hodinu nebo dokonce 10 minut pozorování ptáků z vás dělá součást týmu. Navštivte své oblíbené místo nebo hledejte něco nového; Užijte si sólovou procházku, nebo si s přáteli můžete zahrát v zábavě globálního Big Day.

Jak se zúčastnit
Získejte účet eBird: eBird je celosvětový program pro kontrolu ptáků, který používají tisíce milovníků ptáků. To nám umožňuje zařadit pozorování každého jednotlivce do jediného masivního seznamu globálního Big Day - a zároveň sbírat data pro vědce, aby lépe porozuměli ptákům. Zaregistrujte se zde. Je to 100% zdarma.
Sledujte ptáky 4. května: Je to tak jednoduché. Nemusíte být na ptáky expert, nebo jít ven celý den. Dokonce i 10 minut ve vaší zahradě pomůže. Globální Big Day běží od půlnoci do půlnoci ve vašem místním časovém pásmu. Můžete hlásit ptáky z celého světa.
Zadejte, co vidíte a slyšíte na eBird: Vaše pozorování můžete zadat prostřednictvím našich webových stránek nebo - ještě snadněji - stáhnout bezplatnou aplikaci eBird Mobile. Můžete zadávat a odesílat seznamy, i když jste stále ještě na birdingu, a aplikace bude i sledovat, jak daleko jste šli, takže se můžete zaměřit na sledování ptáků. Při stahování bezplatných aplikací si vyzkoušejte aplikaci Merell Bird ID aplikace Cornell Lab, která vám pomůže s identifikací. Zadejte prosím pozorování do 8. května, záznamy budou zahrnuty do našich výsledků.
Sledujte pozorování: Během dne dávejte pozor na to, jak seznamy rostou v různých částech světa. Následujte pozorování z více než 150 zemí, včetně týmu Sapsucker Cornell Lab na Floridě, Alabamě a Texasu. Statistiky budou aktualizovány v reálném čase na naší stránce Global Big Day

big day do clanku www.birdwatching.ct
Přispívající pozorování je snadné s bezplatnou aplikací eBird Mobile. Stáhnout pro iOS nebo Android

Global Big Day Pro tipy
• Pokud hledáte nové místo pro hledání ptáků, prozkoumejte eBird Hotspots ve vašem okolí.
• Použijte Merlin Bird ID pro pomoc s těžko určitelnými druhy.
• Spojte se s přáteli a nastavte si cíl pro své birding - nejneobvyklejší druhy? Největší hejno? Všechny druhy ve vaší oblíbené lokalitě? Možnosti jsou nekonečné.
• Fotografujte a přidejte je do svého kontrolního seznamu - mohou skončit na stránce Global Big Day!
• Zajistěte, aby vaše pozorování bylo hodnotnější: odevzdejte kompletní kontrolní seznamy, sledujte počty ptáků, které vidíte, a zaznamenávejte co nejvíce kontrolních seznamů v průběhu vašeho birdingu - pokud se dostanete do auta, ukončete tento kontrolní seznam a začněte nový seznam, když se dostanete do další místa.
• Sdílejte to, co vidíte na sociálních médiích s #globalbigday! Přidejte svou plánovanou polohu 4. května do globální mapy.

Letošní Globální velký den vytvořil nový rekord, kdy za jeden den bylo hlášeno 7 025 druhů. Doufáme, že budete 4. května součástí dalšího světového rekordu birdingu. A bez ohledu na to, co děláte, bavte se, užívejte si ptáků, které najdete, a podělte se o své pozorování na eBird. Protože v našem světě se každý pták počítá.

Zdroj: ebird.org

Naposledy změněno čtvrtek, 02 kvě 2019 19:57

Přihlášení a registrace nového uživatele


Seznamy

Pro přihlášené se zobrazí možnost zápisů do Vašich seznamů.

Pokud něco hledáte