Říjnový Big Day - 19. října 2019

  • sobota, 28 září 2019 20:12

Globální Big Day se stal květnovou tradicí pro desítky tisíc eBirders: 24 hodin uvede váš oblíbený park / kraj / stát / provincie / kontinent do fáze globálního birdingu. V loňském roce jsme neměli možnost čekat celý rok, a tak se zrodil říjnový Big Day. Tento rok se říjnový Big Day vrací a uskuteční se 19. Října. Můžeme porazit loňský rekord 6 331 druhů za tento jediný den?

Jak se zapojit?
- Získejte si účet eBird: eBird je celosvětový kontrolní seznam ptáků používaný miliony pozorovatelů. To nám umožňuje poskládat pozorování jednotlivců do jediného říjnového velkého dne - a zároveň shromažďovat data, která vědci používají k lepšímu chápání ptáků. Zaregistrujte se zde. Je to 100% zdarma.
- Sledujte ptáky 19. října: Je to tak jednoduché. Nemusíte být odborníkem na ptáky nebo chodit celý den. Pomůže i 10 minut na vašem dvorku. Velký říjnový den běží od půlnoci do půlnoci ve vašem místním časovém pásmu. Můžete hlásit ptáky odkudkoli na světě.
- Zadejte, na eBird co uvidíte a uslyšíte: Svoje pozorování můžete zadat prostřednictvím našeho webu nebo - ještě jednodušeji – stáhnout si bezplatnou aplikaci eBird Mobile. Seznamy můžete zadávat a odesílat, i když nejste pozorovatel ptáků, a aplikace dokonce sleduje vaši polohu, takže se můžete soustředit na pozorování ptáků. Také si můžete stáhnout a vyzkoušet bezplatnou aplikaci Merlin Bird ID společnosti Cornell Lab, která vám pomůže s identifikací ptáků. Svoje pozorování zapište nejpozději do 23. října, abyste byli zahrnuti do našeho prvotního součtu výsledků.
- Sledujte postup pozorovatelů: Během dne sledujte, jak seznamy rostou v různých částech světa. Prohlédněte si pozorování z více než 150 zemí. Statistiky budou aktualizovány v reálném čase na naší web stránce.

Zdroj: ebird.org
Překlad: Peter Haluza

Naposledy změněno sobota, 05 říjen 2019 12:34

Přihlášení a registrace nového uživatele


Seznamy

Pro přihlášené se zobrazí možnost zápisů do Vašich seznamů.

Pokud něco hledáte