Nový web pro pozorování ptáků v Evropě

  • neděle, 09 únor 2020 09:35

Kde pozorovat ptáky v Evropě? Může být velmi obtížné získat dobré informace o pozorování ptáků po celé Evropě. Nově spuštěný web www.birdingplaces.eu to výrazně zlepší. Na Birdingplaces.eu najdete nejlepší pozorovací lokality po celé Evropě, a to vše na jednom místě. S každou pozorovací lokalitou získáte také podstatné informace pro několik následujících hodin pozorování.

S ostatními pozorovateli ptáků můžete snadno sdílet své oblíbené místa k pozorování ptáků. Stačí kliknout na „Přidat lokalitu“, přihlásit se a web vám ukáže cestu. Tímto způsobem si pozorovatelé ptáků v celé Evropě navzájem pomáhají při hledání nejlepších oblastí pro pozorování ptáků. Přidání lokalit je také pěkný způsob, jak se tomuto koníčku věnovat za dlouhých zimních večerů bez pozorování ptáků. Na oslavu zahájení Birdingplaces.eu mají nyní pozorovatelé šanci vyhrát prémiový binokulár Leica a dalekohled, když přidají pozorovací lokalitu na web stránku. Více informací naleznete na www.birdingplaces.eu/go-in-and-win.

Birdingplaces.eu je nekomerční a pro pozorovatele zdarma. Web je vytvořený pozorovateli pro pozorovatele a chce také představit pozorování ptáků širšímu publiku, což mu také umožní získat více podporovatelů ochrany ptáků.

Podívejte se na www.birdingplaces.eu, abyste našli skvělé lokality na pozorování ptáků nebo přidali své oblíbené a pomohli nám zaplnit mapu v České republice.

PS: web je v angličtině, ale můžete nastavit jazyk na češtinu. Pokud tak učiníte, všechna jména ptáků se objeví také v češtině.

Překlad: Peter Haluza
Foto i zdroj: internet

Naposledy změněno neděle, 09 únor 2020 09:48

Přihlášení a registrace nového uživatele


Seznamy

Pro přihlášené se zobrazí možnost zápisů do Vašich seznamů.

Pokud něco hledáte