30. března - Setkání COTF a Crake bonanza

  • pátek, 12 duben 2019 20:29

Kempovali jsme v oblasti Nizzana s myšlenkou, že bychom měli počkat u pítek na stepokura krásného. Možná dostane žízeň. Možná, že ne a možná, že jo, ale pije někde jinde. Stepokur krásný by zde byl skvělý úlovek. I když se nám ho tady nepodařilo dostat, můžeme to napravit později ve Španělsku nebo ve Francii. Zatím co jsme čekali u pítek, narazili jsme na odpočívajícího ouhorlíka stepního.

Se Sandgrouse jsme to vzdali ještě dopoledne a nasedli jsme do auta – znova – směrem k Eilatu. Eilat je jedna z těch světově proslulých pozorovatelských lokalit na vrcholu popularity spolu s Cape May a Falsterbo. Po cestě jsme se zastavili u slaných jezírek, které se hemžili waders. Lyskonoh úzkozobý byl v téhle oblasti hlášen také, ale my jsme našli jenom běžné a očekávané waders.

02black winged stilt 1024x681
Pisila čáponohá

03little ringed piper 1024x682
Kulík říční

04marsh sandpiper 1024x681
Vodouš štíhlý

05ruff2 1024x682
 Jespák bojovný

Zakončili jsme to pozorováním na slavné severní pláži v Eilat, racek bělooký zde byl běžný.

07white eyed gull 1024x768
Racek bělooký

Whatsupová skupina odborníků na leteckou dálnici a šampiónů vyhlásila pitku v baru v centru Eilatu. Nemohli jsme se dočkat, až se setkáme se všemi těmi chlapi z COTF. Je velmi milé potkat tak moc účastníků tohoto velkého závodu za ptáky. Nepochybně se o to pokusíme znovu možná příští rok.

Pozdní opice, ráno s pomalým pozorováním v parcích města Eilat. Byla tam spousta migrujících ptáků. Hledali jsme hlavně flycatchers , ale neměli jsme štěstí. Vrány domácí jsou zde úplně všude.

09house crow 1024x682
Vrána domácí

Šli jsme na horu ve městě, abychom se podívali na migraci dravců. Některé dny jsou lepší než jiné. Tohle byl hodně pomalý den. Pro všechny dravce. Podařilo se nám ale na kopci dostat bělořita kápového.

10hooded wheatear 1024x681
 Hoodie

Večer jsme šli k rybníku na 19. kilometru, hledali jsme Crakes a ukázalo se, že to je na ně zlatý důl. Nejlepší pozorování Crakes vůbec. Dostali jsme všechny tři Crakes na tom samém rybníku. Hlavně chřástal nejmenší je skvělý úlovek. Možná, že je to nejlepší malý pták v celé Collin’s Guide. Když se hladina uklidnila, přiletěla se napít skupina stepokurů pruhovaných. Pozorování je jen málokdy lepší než dnes.

11lichtensteins sandgrouse 1024x768
Stepokur pruhovaný

Naposledy změněno úterý, 16 duben 2019 10:33

Přihlášení a registrace nového uživatele


Seznamy

Pro přihlášené se zobrazí možnost zápisů do Vašich seznamů.

Pokud něco hledáte